De Zelfvertrouwenbooster was 14 jaar het basisprogramma van I LOVE ME. Nu is het tijd om dit programma door te geven aan andere professionals. Wil jij leren hoe je theater inzet als middel om met mensen te werken aan zelfvertrouwen en aanverwante thema’s?

De Zelfvertrouwenbooster is een dramatherapeutische module voor volwassenen met uiteenlopende psychische problematiek. De module werkt aan het verstevigen van zelfvertrouwen, assertiviteit, autonomie, authenticiteit, speelsheid, eigenwaarde en zichtbaar durven worden in kwetsbaarheid.

Na 114 reviews heeft het een gemiddeld cijfer van 9,5 van deelnemers van de zelfvertrouwenbooster. Zie deze link: reviews

Deze bijscholing is geschikt voor vaktherapeuten drama die met de module willen gaan werken. Ben je geen vaktherapeut neem dan contact op. Het kan namelijk ook geschikt voor je zijn als je een hulpverlener bent met affiniteit met theater. Of theaterdocent met affiniteit voor persoonlijke ontwikkeling. We overleggen en kijken of het zal passen.

Door middel van het leren van de module leer je hoe je spelenderwijs en ervaringsgericht effectief aan zelfvertrouwen kan werken. Dramatherapie is de basis van het programma. Het heeft elementen van improvisatietheater, dans, clownerie, meditatie en lichaamsgericht werken.

Naast de inhoudelijke module leer je ook de hele ondernemerskant van hoe je deze module in de markt zet, of onder de aandacht brengt binnen de organisatie waar je werkt.

4 dagen van 9.00-17.00 uur: 3, 10, 24 februari en 31 maart 2025 in Amersfoort. E800,- plus btw

Scroll naar beneden om meer te lezen!

Even voorstellen

Rutger nam deel aan de zelfvertrouwenbooster

Meer over de Zelfvertrouwenbooster

Het is een speelse en verdiepende module die past binnen een therapietraject in het kader van schematherapie, transactionele analyse of cognitieve gedragstherapie.

Als je (vak)therapeut bent, dan kan de module vanuit je eigen praktijk worden aangeboden, als losse cursus of als groepstherapie. Of binnen een instelling bij een lang of kort behandeltraject. Het kan ook aangeboden worden binnen sociaal werk of als deel van een opleiding. Je kunt zelf de juiste toepassing vinden.

Er zijn verschillende vaktherapeuten, psychologen en coaches geschoold in deze module. Beginnende en ervaren. En allen waren positief over de module en de effectiviteit ervan en zagen de scholing als een toevoeging. De speelsheid werd ook erg gewaardeerd, zonder dat het oppervlakkig wordt. De Zelfvertrouwenbooster module beslaat 11 bijeenkomsten van 2 uur.

De module gaat over experimenteren met nieuw gedrag en zo het opdoen van corrigerende ervaringen. In schematherapie taal geeft het veel nieuwe ervaringen voor de volwassene en het blije kind. Het programma is zorgvuldig stapsgewijs opgebouwd, waardoor de uitdagingen spannend maar behapbaar blijven. Hierdoor kan de volwassene steeds kiezen voor meer helpend gedrag in plaats van coping modi. Het programma helpt negatieve oudermodi tegenspreken. En het helpt disfunctionele coping te laten vallen en meer authentiek te worden in contact. We spelen het theater volledig in fictie en we doen geen realistische rollenspellen zoals in een sociale vaardigheidstraining.

Deze training is iets voor jou:

Als je vaktherapeut bent.

Je bent psycholoog, coach, social worker, trainer of andere hulpverlener en je hebt affiniteit met theater en het werken met groepen.

Je bent theaterdocent en hebt affiniteit met coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Je niet alleen een methode wil leren, maar er ook echt iets mee wil gaan doen, dan steun ik je graag om dit te doen.

Neem vooral contact op om te overleggen om te kijken of de bijscholing bij je past.

Wat ontvang je?

Drie dagen ervaringsgericht leren van de module. Eén dag ondersteuning bij het opzetten ervan in de praktijk.

Op een passende manier authentiek en speels zichtbaar durven zijn als therapeut/cursusleider. Je interventies aanpassen op de leerdoelen.

Een algemene methodische basis om stapsgewijs effectief aan zelfvertrouwen en aanverwante doelen te werken.

Uitgeschreven module: methodisch kader, alle oefeningen, onderbouwing van de oefening, mogelijke reflectievragen en veelvoorkomende reacties.

Een informatiepakket om de Zelfvertrouwenbooster op te zetten als zelfstandige of in een instelling: alle to-do’s, template teksten, financiën en planning.

Ervaringen van Zelfvertrouwenbooster deelnemers

Gaby groeide in haar zelfvertrouwen.

Elize voelt dat ze er helemaal mag zijn.

Programma

4 dagen van 9.00-17.00 uur. De eerste 3 dagen is voldoende voor het certificaat. Dag 4 is optioneel.

De eerste twee dagen doen we de oefeningen uit de Zelfvertrouwenbooster module. Deelnemers ervaren de oefeningen of kunnen oefenen met het aanbieden ervan.

DAG 1

Ochtend: Oefeningen uit bijeenkomst 1, 2, 3, 4 van de Zelfvertrouwenbooster. Speels opwarmen en kennismaken. Emotionele expressie en geremdheid. Uit je comfortzone stappen. Het gebruiken van personages om vrij te oefenen met nieuw gedrag.

Middag: Oefeningen uit bijeenkomst 5/6. Coping afleggen om vervolgens kwetsbaar en authentiek in contact te komen met jezelf en de ander.

DAG 2

Ochtend: Oefeningen uit bijeenkomst 7/8. Wensen en grenzen voelen en dit in verbinding aangeven.

Middag: Oefeningen uit bijeenkomst 9, 10, 11. Kracht en ruimte innemen. Zichtbaar durven zijn voor de groep in je volle kracht en kwetsbaarheid.

DAG 3

Dag drie gaat over welke uitdagingen je tegenkomt als therapeut bij deze module? We gaan er spelenderwijs mee oefenen. Kwesties kunnen zijn:

– Jezelf als authentiek rolmodel en therapeutische attitude.

– Hoe blijf je speels? Waar confronteer je zelf wel en waar niet?

– Omgaan met faalangst, emotionele geremdheid en weerstand.

– Hoe haalt iedere deelnemer het meest uit het programma?

BONUSDAG 4 (OPTIONEEL)

Hoe plan en promoot je de module in een instelling of met open inschrijving in je eigen praktijk?

Opbouw van de het programma

Mensen op hun mooist – zichzelf

Cursusleider Annet de Boer

Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als dramatherapeut, coach en ondernemer.

Ze startte met het ontwikkelen, onderbouwen en testen van de Zelfvertrouwenbooster. Deze module gaf ze 14 jaar. In de periode van 2017- 2023 deed ze dit samen een team van 4-9 therapeuten en coaches. De module is zo lang onder de I LOVE ME vlag aangeboden en het voelt nu tijd om het los te laten en door te geven aan andere professionals.

Sinds januari 2022 werkt Annet naast I LOVE ME ook als zzp-er in de SGGz, samen met dramatherapeut Jolanda Klees. Ze geven schemagerichte groepstherapie aan mensen met een persoonlijkheidsstoornis en een vrouwengroep over autonomie en seksualiteit.

Ze geeft samen met Jolanda ook de vooraf geaccrediteerde scholing Seksualiteit als thema in therapie. Annet schrijft columns het tijdschrift voor Vaktherapie.

theater als middel train de trainer

Agenda

train-de-trainer Zelfvertrouwenbooster

3 februari 2025 | 9:00 am - 5:00 pm

I LOVE ME, AND YOU.